Hyr showbandet til dit arrangement Se og hør Copenhagen Showband Referencer og anbefalinger Musik - også for øjnene Læs om bandet og medlemmerne
 
 
Spørgsmål og svar om showbandet

Er Copenhagen Showband et bigband af en slags?

Nej, ikke rigtigt, selvom vi også spiller swingmusik. Copenhagen Showband er en helt ny størrelse i dansk musik, så det er svært at sammenligne os med andre typer bands. Besætningen og noget af musikken minder om et bigband, men vores måde at optræde på er helt anderledes udadvendt og showpræget, og vi kan bevæge os rundt, fordi vi ikke bruger strøm. Musikalsk er vi mest af alt et coverband/partyband med nogle lidt andre instrumenter – vi spiller al den gode, kendte rytmiske musik, bare med en anden besætning.


Hvordan med PA-anlæg, strøm og andet teknisk grej?

Copenhagen Showband spiller næsten altid 100 % akustisk – det vil sige helt unplugged og uden opstilling, lydprøve og alt det andet besvær, der normalt er forbundet med live-musik. Så vi kan bogstavelig talt springe ind til en fest som et surprise-indslag, eller spille midt ude i en skov, hvis lejligheden byder sig. Med 25 musikere er der masser af saft og kraft i musikken, selvom vi spiller uden strøm. På de store scener bruger vi en let forstærkning (læs mere her), men normalt er vores eneste krav en smule plads til at lægge vores instrumentkasser, mens vi optræder.


Så I kan spille under alle forhold, eller hvad?

Stort set. Eneste undtagelse er regnvejr, frostvejr og voldsomt blæsevejr.


Det ser rigtig godt ud, og jeg overvejer at hyre jer – men der er kun en lille scene på stedet og I fylder vel meget?

Ikke nødvendigvis – vi foretrækker at blande os med publikum, når vi spiller, og vi kan fordele os på alle tænkelige måder i lokalet. Ring og hør nærmere – vi har uden problemer spillet både i stuvende fulde øl-telte og til mindre, private fester.


Et ”unikt koncept” og ”eneste af sin slags” fortæller I. Er I sikre på det?

Så godt som. Vi har ledt med lys og lygte, men er ikke stødt på et band ligesom Copenhagen Showband andre steder på kloden. Copenhagen Showband er primært inspireret af amerikanske, schweiziske og hollandske bands, som kombinerer blæseinstrumenter med fed underholdning. En forskel på Copenhagen Showband og inspirationskilderne er dog, at disse bands enten bruger en nøje fastlagt koreografi i deres shows eller ikke er mobile.


Hvorfor har andre ikke fundet på det samme koncept for længe siden?

Tjah, godt spørgsmål. En forklaring kunne være, at der er meget traditionsbundenhed og ”kassetænkning” i dansk musik. Dertil kommer praktiske barrierer som for eksempel at skaffe noder til nye typer bands med en atypisk besætning. Det kræver et ordentligt slag i bolledejen at komme udover disse begrænsninger og starte noget helt nyt op fra bunden. At det er lykkedes med Copenhagen Showband er vi selvfølgeligt meget glade for (og stolte over). Det har krævet et stort benarbejde og noget is i maven, men resultatet er det hele værd, synes vi.


Hvor stammer jeres orange farve fra?

Helt fra starten har band-farven været en heftig orange. Det skulle signalere noget nyt, friskt og opsigtsvækkende. At det senere viste sig, at orange i farveteori signalerer energi, liv og glæde, er bare en ekstra bonus. Desuden er vi på den måde et meget trafiksikkert band!

 

         
         
 
 
     
Kontakt Kontakt FAQ FAQ English version In English

 

Besøg Copenhagen Musics webside Copenhagen Music