Bandet


Copenhagen Showband er det eneste band af sin slags i Nordeuropa og er et unikt og forrygende festligt band!

Opskriften er brass, saxes & drums, betjent af omkring 35 unge musikere og dansere, som sætter en ære i at optræde og glæde så mange som muligt med god musik, dans og show.

Med den besætning er der masser af power til at spille for hundredvis af mennesker, uden at der skal tilsluttes en eneste ledning. Copenhagen Showband er 100% unplugged og samtidig 100% mobilt.

Det gør bandet til landets mest “terrængående” leverandør af levende musik til fest med gang i.

Copenhagen Showband blev dannet i februar 2005 og var helt fra starten af ofte ude og optræde. Det har givet en solid rutine i bandet, som kommer til udtryk i et stort overskud til at underholde publikum.

Filosofien


Glæden, der skaber den gode musikoplevelse

Målet med bandet er at revolutionere og afstøve blæsermusikken i Danmark – en mission, der foreløbigt har været en stor succes. Siden Copenhagen Showband blev dannet, har denne filosofi været grundlaget for alt, bandet har gjort:

Copenhagen Showbands hovedformål er at underholde folk og sprede glæde! Bandet ikke bare spiller musik – de optræder med musikken! Der er noget for både øjet og øret.

Copenhagen Showband spiller den musik, som publikum vil høre, og gør det der, hvor publikum er. Der er ingen snærende ledninger, så bandet kan optræde alle vegne. Musikken kommer til publikum – og ikke omvendt.

Filosofien er, at det er glæden, der skaber den gode musikoplevelse. Og det gælder både glæden hos musikerne, arrangøren og publikum. En glæde, man fremkalder ved at spille på alle sanser.

Vores historie

Idéen bag Copenhagen Showband

 

Målet med bandet er at revolutionere og afstøve blæsermusikken i Danmark
– en mission, der foreløbigt har været en stor succes. Siden Copenhagen Showband blev dannet, har denne filosofi været grundlaget for alt, hvad bandet har gjort.

Ideen til bandet oprindelig inspireret af bands fra Schweiz og USA. Forskellige elementer fra disse bands er inkorporeret i det nu 18-årige Showband.

Bandet er det eneste af sin art i Nordeuropa, og både musikken og musikernes glæde og energi smitter publikum.

En af stifterne af bandet, Martin Nygaard Jørgensen, lægger her nogle ord på idéen bag bandet, og hvordan det blev stiftet:

 “Vi ønskede at ændre på måden, mange oplevede blæsermusikken herhjemme. Vi ville væk fra, at blæseorkestre er nogle, der sidder og spiller (ultranørdet, støvet eller halvdårlig musik) i en lukket koncertsal for et mindre publikum. I stedet ville vi bringe musikken ud til de steder, hvor publikum færdes. Når vi valgte repertoire, havde vi som mål, at minimum 80% at publikum skulle kende hver eneste sang og at det var musik, der gjorde dem glade og gav dem lyst til at danse.
 

Besætningen blev valgt ud fra et ønske om at lave powerfuld musik med en blanding af en brassband- og bigbandbesætning. Og så skulle alt selvfølgelig være mobilt og akustisk. Inspirationen blev bl.a. hentet fra et schweizisk og et amerikansk band, som vi tog de bedste elementer fra. 

Mottoet de første år var »Det er glæden, der skaber den gode musik«.

 

Og idéen opstod/formede sig, da Peter og jeg i sommeren 2003 var på interrail og bl.a. i Italien hørte forskellig blæsermusik. Da vi på samme tur stod på en central plads i Nice, var vi enige om, at her skulle vi en gang spille med vores orkester, og det skulle hedde Copenhagen Showband. Fem år senere spillede vi netop i Nice!”.

Siden da har vi haft en Europatourné hvert år (pånær coronaårene), hvor vi spiller gader, stræder, pladser og parker tynde og skaber en uforglemmelig oplevelse for de publikummer, der krydser vores vej.”.

Er der plads i bandet?

Copenhagen Showband består af dygtige og udadvendte musikere, som elsker at optræde. Vil du gerne i betragtning til en plads i bandet, så skriv til bandets manager og hør om mulighederne. Alle, der søger optagelse i Copenhagen Showband, bliver udvalgt ved en afslappet audition.

Kontakt os

Indtast venligst dine oplysninger